Olika typer av bröst

Allt om olika silikonbröst !

Under slutet av 1990-talet började den stora vågen av silikonimplantat i Sverige. Det har nu blivit allmän accepterat och väldigt populärt bland kvinnor att göra silikonimplantat. Och männen dem verkar inte klaga heller direkt, när kvinnorna lyfter sin byst. Faktum är att många män gärna bekostar en bröstförstoring till sin flickvänner eller fruar. I grund och botten är det dock du själv som kvinna som ska känna att du mår bättre och verkligen vill lägga in silikon, eller andra typer av implantat i dina bröst.

silikonbröst

Diskussioner om olika brösttyper

Diskussioner kring vilka silikonimplantat som är att föredra har debatterats flitigt. Beroende på land och klinik kan du få olika förslag på vilka silikonimplantat just du ska välja. Och det är verkligen noga om att du läser och förstår alla nackdelar – biverkningar och kostnader som silikonimplantat kan medföra. Vi på silikonimplantat.com gillar snygga bröst. Och vi vill fungera som en slags uppslagsbok för dig som har funderingar på att skaffa silikon, vi vill upplysa dig med all information som finns att hitta om Silikonbröst, Silikonimplantat, Bröstförstoring , Bröstlyft och självklart Bröstförminskning. Vi kan inte garantera att texterna på sidan stämmer till 100% då de är skrivna av frilanns reporters. Så du bör inte fullt förlita dig på den information som här anges, utan se den mer som en upplysningskälla inför mötet med en kirurg som ger dig den fullständiga korrekta informationen inför ingreppet.

Jämförelser av olika silikonimplantat:

Bröstimplantatet var först känt som silikon implantatet. Denna hade ett ganska tjockt och slätt yttre silikonhölje, fyllt av gymme med flytande silikon.

– En annan typ av implantat fylldes med koksaltslösning, dock samma hölje av silikon. Fördelen man pekade på var att natriumklorid (koksaltet) redan finns naturligt i kroppen.

Dubbel lumen implantat är en tredje typ av silikonimplantat. Denna typ består av en kärna
utav silikongelé, samt ett hölje av silikon. Även detta implantat är fyllt med natriumklorid.

Gelehallon – läs mer längre ner.

I Sverige är fortfarande silikonimplantatet det vanligaste, medan man i USA använder mycket
koksaltsimplantat. Det finns slutligen också flera olika typer av geleimplantat, även i droppform, som är på stark frammarch. Håll dig uppdaterad och se vad de olika plastikkirurgierna kan erbjuda just nu!

Hur stora bröstimplantat ska man göra?

Silikon implantatens storlek mäts i CC (kubikcentimeter) och man talar vanligen om inlägg
mellan 100-700 cc. För dig som ska göra silikonimplantat är det dock bättre att ta med och
visa foton på bröststorlekar som du vill ha. Det säger nämligen inte läkaren så mycket om
du vill ha B, C eller D-kupa. I slutändan är det ändå du som ska trivas med dina nya bröst!

Kvinnors bröst

Kvinnors bröst har alltid varit föremål som man blir fascinerad av , inte bara män som blir fascinerade utan även andra kvinnor. Tex vissa klänningar/toppar/tröjor kan bara bäras av kvinnor med rätt typ av bröst. Snygga bröst är verkligen ett hett ämne för alla ,många konstnärer,fotografer och målare, placerar bröst högt i kurs när de skapar sina konstverk.
Och faktiskt anser man i världen att kvinnor med den perfekta bysten/brösten får mer status och är garanterat mer attraktiva och anses desto mer kvinnligare ju mer perfekta bröst man har.

Alla föds inte med perfekta tuttar

Det är självklart inte alls alla kvinnor som via naturlig väg föds med det perfekta paret bröst. Eller att de inte heller utvecklas till det man önskar. Men som tur är så finns det många vägar med dagens teknik att få brösten att bli snyggare. Och som ovan nämt är ett av de populäraste sätten i Sverige just silikonimplantat.

Silikon i brösten

Silikon är ett konstgjordt material som kommer från grundämnet kisel. Det är fel att säga kisel istället för silikonbröst, eftersom kisel är väldigt annorlunda från silikon. Silikon har en mycket låg toxicitet nivå för människor, och är kemiskt inert, vilket gör det mycket säkert att använda i människokroppen. I sin gummerade form är silikon formbart, flexibelt, fukt-resistent, och kan vara mycket mjukt, vilket gör det till en perfekt analog för fett och vävnader som normalt finns i brösten.

Det var problematiskt förr med silikonbröst

I sina tidiga år, var silikonimplantat benägna att orsaka infektion, inflammation och ibland gick/slets upp och läckte ut flytande silikon inne i kroppen. Sedan dessa dagar har dock stora förbättringar gjorts, tekniken har blivit säkrare och med mindre risker. Samtidigt gör denna teknik implantaten ännu mer realistiska när det gäller utseende och känsla.

Och detta har varit det ultimata målet för tillverkare av bröstimplantat. Silikonimplantat utvecklas kontinuerligt för att bli mer och mer nära det faktiska känsla och beteende av de mänskliga brösten. Bland ledarna för tillverkarna är ett företag som heter Natrelle. Natrelle bröstimplantat av silikon, som marknadsförs som en samling av världens mest eleganta bröstimplantat, är bland de bästa valen när det gäller silikonimplantat. (Fråga efter dessa om du vill ha silikonimplantat av högsta möjliga kvalitet)

Men implantat är bara halva sanningen i strävan att uppnå bättre bröst. Kosmetiska kirurger behövs för att infoga implantaten. Och medan det finns många kosmetiska kirurger som utför bröstförstoring, finns det några saker som måste beaktas innan man väljer en.

Kostnader för silikonimplantat? Vad bör man tänka på ?

Det är bra att komma ihåg att kostnaden för bröstförstorings operation i hög grad kan bero på kirurgens geografiska plats. Kliniker i vad som anses vara mer kosmopolitiska områden kan kosta så mycket som 50% mer än kliniker i andra områden. Kvinnor som funderar på att skära ner kostnaderna och göra en bröstförstoring i utlandet som thailand eller de baltiska länderna bör verkligen läsa sig till vad som gäller, vad får man för pengarna? vilka garantier får man, vad händer om nåt går snett? Har dessa kirurger i utlandet verkligen kunskap och utbildning att ens utföra denna typ av ingrepp?. På senare tid har vi på TV fått följa kvinnor som åker utomlands för just silikonimplantat och råkat riktigt illa ut. Vi ber dig överväga – Är det verkligen värt risken?